Ergoterapi og dyreassistert intervensjon

Det beste for innsiden av et menneske er utsiden av en hund

img_1581 img_1235

I vårt arbeid på sykehjemmet benytter vi bl.a ulike aktiviseringsleker for hund i ulike gruppetilbud.

Gyldne øyeblikk fra Fagertun sykehjem

…gamle, slitne men følsomme hender stryker over et silkemykt hundeøre…Caro gjorde et menneske som var lei seg og langt nede på formiddagen i dag til en sprudlende glad og fornøyd deltager og initiativtager på ettermiddagen…slik endte dagen for begge to: på gulvet i ro og mak der følsomme stryk og klapp over en sliten hundekropp gav både hund og menneske en god avslutning..
 

Viktigheten av å få vise omsorg 

Vi har etter hvert etablert et godt forhold til denne flotte damen som så ømt stryker over Caros øre. Som gammel sykepleier føler hun spesielt på behovet for å kunne få lov til å gi av seg selv og vise omsorg. Gjennom kontakt med hunden har hun fått ulike oppgaver som går nettopp på dette med å vise at en er god for noe og fortsatt kan gi selv om man har blitt noen år og kanskje ikke husker så godt lenger. Hun snakker stadig om den første gangen hun fikk lov til å sitte på gulvet og tørke potene til Caro etter at han hadde vært ute på tur i regnværet. Hvor mye det betydde, tenk at hun hadde fått lov å gjøre det og at hunden tillot at nettopp hun gjorde det!

Visst benytter vi humor i jobben! Her ser vi samme engasjerte dame innta en positur som skulle mime Caros måte å sitte på. Caro har alltid sittet som en frosk, noe som de fleste bemerker og gjerne kan le litt av. Denne situasjonen gav alle en god latterkule!

Humor og latter
Å benytte hunden i jobben på sykehjemmet gir også rom for mye latter og glede. Latter smitter og hjelper en til å sette fokus på noe annet enn det som kanskje kan være noe negativt eller smertefullt. Latter gir også fysisk tilfredsstillelse og samhørighet og kan gjerne betegnes som en innvendig joggetur!

Legg igjen en kommentar