Lærlingen Caro

Lærling på Lunner Omsorgssenter

"fanget"

Jeg har vært så heldig å få lov til å trene Caro på et lokalt omsorgssenter siden han var bare 6 måneder gammel. Dette har betydd mye for miljøtreningen hans og har ført til at det er naturlig for ham å oppholde seg i et sykehjemsmijø. Det er mye en som hund skal venne seg til for å bli trygg i et nytt miljø, nye mennesker, mange ulike stemmer, ulik type adferd, uforutsette hendelser, tekniske hjelpemidler som rullestoler, rullatorer, stokker, krykker, annerledes senger, mange som vil klappe og snakke med ham, ulike typer gulv og trapper, heis…og masse mer. Alt dette er han nå ganske trygg på og ser ut til å glede seg til opphold på omsorgsenteret.

En annen flott side av det å få lov til å trene ved omsorgssenteret er at vi har anledning til å trene spesifikt på ulike oppgaver ved å bruke «figuranter» som er besøkende på dagsenteret i tillegg til å ha faste oppgaver sammen med en beboer som gjennom hele livet har vært hundeeier og gjerne bidrar med trening. Å få lov å ha figuranter i et naturlig miljø er av stor betydning og har nok også bidratt til at Caro er ganske så trygg i miljøet og gleder seg over å gjøre ulike oppgaver.

På omsorgssenteret står Caro nå på listen over lærlinger sammen med alle de andre tobente lærlingene, noe vi ser på som svært positivt.

Legg igjen en kommentar