Vi tester ut utstyr og ideer

Som en del av aktiviseringstilbudet på Fagertun sykehjem lager vi av og til hundeutstyr som beboerne selv lager eller legger til rette for. På bildene under ser dere et par av de tingene vi benytter. Irene har laget en oppgave for Tango der han må lete etter godbiter i en muffinsform av stål. Oppå godbitene har Irene lagt plastballer for å dekke til. Aktiviteten kreve både finmotorikk når godbiter brytes opp og skal legges i formen, kognitive utfordringer ved å tenke ut rekkefølger og planlegge utførelse og litt fysisk aktivitet når formen og oppgaven tilbys Tango ute på gulvet. Ikke alle har anledning til å sette seg på gulvet slik det gjøres her, men dette var Irenes eget valg!

På bildet nederst har Bjørg laget en annen oppgave for Tango. Hun har revet opp strimler med fleecepledd sammen med hunden. Tango drar i en ende og Bjørg i en annen. Etter at det er revet opp 3 strimler tar Bjørg (eller av og til en annen beboer) og fletter de sammen til en draleke som er er tøyelig og fint for hunden. Her får vi jobbet med både styrke, finmotorikk, kognisjon, samarbeid og samhandling…og ikke minst blir det mye moro og glede og det skapes et stort engasjement hos alle i gruppen selv om de ikke er direkte involvert i aktiviteten.

(bildene er tatt av fotograf Jørn Grønlund)

JORNG_Hovland_104 Turid Hovland

Legg igjen en kommentar