Om meg

Jeg er utdannet ergoterapeut fra London og Oslo og har praktisert yrket siden 1987. Er ansatt i et lite firma som heter amajo as 3 dager i uken. Firmaet ligger i Nittedal rett nord for Oslogrensen. Firmaet selger produkter for lek, stimulering og aktivisering for barn og voksne og vi har også en god del produkter som benyttes av personer med demens. Mitt ansvar er å designe sanserom (snoezelenrom) og tilby gode funksjonelle løsninger for våre kunder relatert til deres brukergrupper. Jeg holder også kurs om sanser, sansestimulering og bruk av sanserom.

Før jobben i amajo har jeg jobbet ca 15 år med barn og unge med spesielle behov ved Haug skole og ressurssenter i Bærum. I den jobben benyttet jeg en del av mine 15 hester og et par hunder til å gi et tilbud om rideterapi og gårdsarbeid for elevene ved Haug. I tillegg drev samboer og jeg åpen gård virksomhet (Grønn omsorg/Inn på tunet) og tok ulike kjøreoppdrag med hest og vogn (bryllup, kanefart, film/reklameopptak osv) Jeg var også koordinator for utbyggingen av skolen og hovedansvarlig for oppbygging av uteområdet.

I dag jobber jeg også en dag på Fagertun sykehjem på Jaren på Hadeland, hvor jeg er ansatt som ergoterapeut for å gi beboerne et ekstra tilbud utenom det daglige virket ved sykehjemmet. I den forbindelse er det Caro kommer inn i bildet. Han er med på ulike aktiviteter med beboerne, alt fra det å være en hund for klapping og kos, gå turer og ikke minst aktivisering fysisk og mentalt. Med ergoterapien i bunn passer dyreassistert intervensjon svært godt inn i det daglige tilbudet vi gir.

Min interesse for hund har jeg hatt siden jeg var liten og oppholdt meg i lekegrinda. Det begynte med min fars elghunder før jeg fikk min egen jakthund for å være med på elgjakt. Jakt på hjort og rein har også vært en del av fritiden min tidligere før alle våpnene ble plassert i våpenskapet og bare tas ut for pussing. Etter hvert ble det mer og mer hesteinteresse, men hunder har jeg alltid hatt. Min favorittrase er labrador men har også hatt en del schæfere. I tillegg til Caro har Tango blitt en del av familien. Han er en jaktgolden og passer godt inn i vår aktive hverdag.

Drømmen har alltid vært å kunne benytte hunden i spesielle oppgaver relatert til jobben min og i 2009 startet jeg derfor på utdanningen som dyreassistert terapeut ved UMB (universitetet for miljø- og biovitenskap) på Ås. Antrozoologisenteret der samarbeider med etterutdanningen ved UMB og tilbyr utdanning for de med en profesjonsbakgrunn. Det ble først et introduksjonskurs før jeg gikk videre på modul 2 som er dyreassisterte intervensjoner med hund. Ble ferdig utdannet i 2010 og fikk Caro samme år. Etter det har all fritid gått med til å jobbe med hund.

Mange timer er gått med for å komme dit vi er i dag: to arbeidene hunder på sykehjemmet!  (se link til ulike reportasjer i media)

Legg igjen en kommentar