Trening og aktivisering

Begge hundene mine er nå ansatt som terapihunder ved Fagertun sykehjem på Jaren på Hadeland. Vi har vært veldig heldige som har fått lagt mye av læringen til det miljøet de skal jobbe i slik at de er både trygge og godt kjent med beboere og miljø.

I tillegg til terapihundoppgavene deres er begge hunder trent i bruks og spesialsøk. Caro har gjenomgått Modul I og Modul II (ID-søk)  i spesialsøk og er i tillegg nå godkjent kadaverhund og vi en dermed en av ekvipasjene i Norske Kadaverhunder. Tango går i «storebror» sine spor og utdannes også innen spesialsøk.

Begge hunder (og eier) er svært glade i skogsturer så mye tid tilbringes i skog og fjell. Dette kommer i tillegg til trening. Men siden vi er mest opptatt av brukssiden kombineres turer ofte med trening, det være seg spor, feltssøk eller evt rundering hvis vi er flere.

Jeg er opptatt av at det skal være god balanse i hundenes hverdag og av den grunn velger jeg ofte trening og oppgaver som er med på å bygge opp hundens ferdigheter og selvtillit. Caro har alltid vært en forsiktig herremann så mye trening er lagt ned for at han skal lære å være trygg i ulike settinger og ha glede av å lære seg nye ferdigheter. Ulike former for søk og spor er Caros favorittaktiviteter. Begge hundene har nå jobbet mye med harde spor etter HITT metoden (Hydration intensified tracking training) for å lære at asfalt og hardt underlag også inneholder interessante lukter som kan være verdt å utforske. I tillegg har vi også jobbet med «blindespor» hvor synssansen blir tatt bort slik at luktesansen blir i fokus.

ID-spor har vi så langt trent altfor lite av så det må bli fokuset fremover høsten og vinteren.

 

Legg igjen en kommentar