Tango

Tango, vårt nye familiemedlem

Tango, en nydelig jaktgolden valp flyttet til oss i november i 2011. Han er en livsglad energibunt som ikke lar seg stoppe av noe. Dessverre fikk han en litt tøff start her i livet da det kort tid etter at han ankom viste seg at han ble veldig halt i ene frambenet. Vi kontaktet veterinær raskt og fikk tatt røntkenbilder som ble oversendt Oslo Dyreklinikk. Fikk time rett før jul og fikk konstantert osteokondrose i tre ledd, begge albuer og venstre skulder. Umiddelbart (og i juleferien) ble han operert i alle tre ledd og har siden måttet ta det rolig. Ingen trening, ikke noe løping eller lek, ingen sosialisering, ikke turer men bare restriksjoner. En STOR utfordring for både ham og oss rundt.

 

Rehabilitering

Nå har gått over et år siden operasjonene og han har kommet seg velig bra. Fortsatt er det kronikse hevelser i ledd og han har i tillegg litt problemer med området rundt høyre kne, men ellers fungere han fint! Men, det har vært et år fylt av mange hensyn og masse trening, massasje, stretching og varsom foring for å få det så bra som det er nå. Rehabiliteringen startet med tredemølle under vann, massasje og stretching, vandring i dyp snø og til slutt svømming.

 

Svømmerehabilitering

Svømming skulle vise seg å bli litt av en utfordring selv for en vannapportør! Jeg kjøpte svømmeklubbmedlemskap til ham på et lokalt Hunde- og kattehotell med egen spa-avdeling der vi fikk fri tilgang på bruk av basseng og vibrasjonsplate (VitaFloor). De første gangene var han overbevist om at han skulle drukne til tross for flytevest og god hjelp fra meg. Etter hvert (og etter at jeg hadde blitt dynket gjennomvåt hver svømmetrening) gikk det bedre og han svømte frem og tilbake i bassenget og kunne til og med apportere dummies! Det skulle så vise seg at neste problem var å få ham opp av vannet!

Etter å ha benyttet innendørs basseng en periode stod sommeren for døren og vi kunne etter hvert begynne å svømme i ulike vann i nærmiljøet. Da måtte vi begynne på nytt for at ha skulle bli trygg i dette miljøet. Snart var det ikke noe som stoppet ham i å svømme og stupe og apportere.

Vi har også kommet igang med å svømme litt forsiktig i vann utendørs, men det er fortsatt litt skummelt å slippe seg helt uten flytevest.  Jeg håper at svømmetreningen skal gi positive resultater i form av økt styrke og stabilitet rundt ledd slik at han kan fungere godt uten smerte.

 

Tangos første besøk på sykehjemmet, en kosestund på fanget til en dame på nesten 100 år som har ønsket seg hund hele sitt liv!

Terapihund

Drømmen vår er å få trent Tango frem mot å bli terapihund og slik det ser ut nå vil det være begrenset hva han kan være med på av aktiviteter med høyt tempo osv, så terapihund skulle passe perfekt en gang i fremtiden. Han går en god skole sammen med Caro og har to sykehjem han kan få lov til å trene hos. Han har allerede vært med på jobb og smeltet hjerter ved Fagertun sykehjem der Caro jobber en dag i uken. For Tango vil det være viktig å få brukt all den energien han innehar så i tillegg til å trenes som terapihund satser vi forsiktig på brukssiden med spor (som han allerede har vist at han er et naturtalent for) og litt felt. Lydighet skal også trenes men ikke med for mye utfordring og tempo. Hadde gledet oss til å få en agilityhund men slik ser det ikke ut til å bli.

Legg igjen en kommentar